Breathfulness

Change of SceneAdemen is leven – leven is ademen, 

dus de volheid van de adem is de volheid van het leven.

Deze eenvoudige zin heeft zoveel kracht, waarheid en potentieel in zich dat de tijd nu is aangebroken dat iedereen zich dit weer mag herinneren. Het is al heel lang bekend en in oude wijsheden beschreven dat de manier hoe je ademt heel belangrijk is. Door het (opnieuw) toepassen van deze oude wijsheden (niet alleen over de ademhaling, maar ook over het leven) werd voor Marco en Jacquelien de Jager, de grondleggers en vormgevers van Breathfulness, het belang en de betekenis van de ademhaling onmisbaar en steeds duidelijker. Dit weten is de inspiratie en drijfveer geweest voor de harmoniserende ademhaling.

De harmoniserende ademhaling

Met Breathfulness harmoniserend ademen word je begeleid en gecoacht in jouw harmonisatieproces(sen). Je leert vanuit liefde en zachtheid naar jezelf kijken en te omarmen wat zich aandient, zonder hier hard voor te werken of er doorheen te moeten, maar door liefdevol en in contact met jezelf mee te gaan en te vertrouwen op de ademstroom, waardoor vastgezette, onderdrukte energie weer vrij kan stromen en de harmonie in je lichaam zich herstelt.

Als basis heeft de harmoniserende ademhaling vier elementen – een volledige inademing, een volledig en ontspannen uitademing, de ademcadans en de wijsheid van de adem – en een rustige, mooie verbonden cadans van volledig inademen, direct gevolgd door volledig ontspannen uitademen. Hoe meer je ademcadans een harmonieuze, vloeiende beweging is, des te meer je mee kunt gaan in de stroom van je leven, dan groeit vertrouwen en overgave, komen energieën samen en ontstaat er synchronisatie (co-creatie genoemd). De ademcyclus wordt zo in zijn volheid benut.

De uitwerking van Breathfulness harmoniserend ademen heeft invloed op zowel het lichamelijke (lichaamsbewustzijn), het emotionele (balans), het mentale (helderheid) als ook het spirituele (verruimd bewustzijn). Niet dat al deze gebieden steeds bewust ervaren zullen worden, maar de wijsheid van je adem zal je altijd brengen wat je nu nodig hebt.

Laat je ziel ademen

Je ademhaling is ook de brug naar je ziel en brengt je ziel als het ware met je eerste ademteug op aarde. Het ondersteunt om verbondenheid te voelen met en geïnspireerd te worden door een diep verlangen om met hart en ziel te leven. Door je vertrouwen hierin verder te laten groeien, kan er een ommekeer plaatsvinden: in plaats dat je hart ondergeschikt is aan je hoofd, wordt je hoofd dienend aan je hart en kan je hart zich steeds verder openen.